park

Leusden, een dorp met alle gemakken van de stad dichtbij

Wonen in een dorp met alle nodige voorzieningen en toch dichtbij een grote stad? Dát biedt Leusden. Binnen het kwartier ben je in Amersfoort en in een half uur in Utrecht. Voor je boodschappen kun je in verschillende winkelcentra terecht. De Biezenkamp bijvoorbeeld ligt op loopafstand van Larikspark. Daarnaast is er de Hamershof met meer dan 90 winkels, een veelzijdig shopping center. En gezellig avondje uit? Mogelijkheden genoeg met gevarieerde horeca, theater De Tuin en het bekende AFAS-theater.

midden in het groen

Met meer dan twintig (!) wandelroutes en klompenpaden kun je eindeloos wandelen in en rond Leusden. Best bijzonder, zo’n uitgestrekt groengebied middenin ons land; tussen Leusden en omliggende plaatsen als Zeist, Woudenberg, Scherpenzeel en Barneveld. Wandelgemeente van Nederland is Leusden al, nu hoopt ze ook ‘Fietsgemeente van Nederland’ te worden. Ook per kano kun je de omgeving verkennen, van korte routes tot tochten van meer dan 15 kilometer.

blad
voetballende-kinderen
tabakssteeg

jong en toch oud

Pas in de twintigste eeuw groeit Leusden uit tot één groot dorp. Wat niet wil zeggen dat Leusden geen oude papieren heeft. De kerktoren van Oud-Leusden, zichtbaar vanaf de A28, stamt uit de Middeleeuwen. In de eeuwen daarna zijn de woonkernen Hamersveld en Leusbroek ontstaan, het latere Leusden-Centrum en Leusden-Zuid. Sinds beide kernen aan elkaar gegroeid zijn, spreken we alleen nog over Leusden. Een welvarend, vooruitstrevend dorp met meer dan 30.000 inwoners.

Interesse?

Vraag een gesprek aan met Snel ERA Makelaars

vogel_groen_03
Scroll naar boven